Endorsed by

2016 National Landscape Architecture Awards: Award for Parks and Open Space

Braithwaite Park Nature Play by Emerge Associates Parks and Open Space: Landscape Architecture Award Australian Institute of Landscape Architects

Jury comment

If you ask most people to draw a playground, they’ll start with a square box, add some swings and throw in a slide or two. But every now and then will come a project that throws the concept of playgrounds in the air and rethinks play from the ground up. Braithwaite Park is such a space. It works with the natural elements of the site – there are no defined borders and no standard combinations. Natural materials have been repurposed in a way that only the young at heart understand, with the plan allowing for individuals to determine how best to use the space. The result is an absorbing, natural space where you can have the best of fun.

Credits

Consultants
Landscape construction Phase3
Play equipment Kaiser Kuhne
Structural Nature Plan WA
Site details
Location Perth,  WA,  Australia
Site type Suburban
Category Landscape / urban design
Type Parks
Project Details
Client
Client City of Vincent
Website vincent.wa.gov.au

Source

Award

Published online: 27 Oct 2016
Words: National Landscape Architecture Awards Jury 2016
Images: Ross Wallace

Issue

Landscape Architecture Australia, November 2016

Related topics

More award

See all
Eve Apartments by 360 Degrees Landscape Architects. Landscape Architecture Award for Gardens

Eve Apartments by 360 Degrees Landscape Architects

Immigration Museum Activation Project by Rush Wright Associates. Landscape Architecture Award for Small Projects

Immigration Museum Activation Project by Rush Wright Associates

Valley Lake Lookout by McGregor Coxall. Landscape Architecture Award for Small Projects

Valley Lake Lookout by McGregor Coxall

Palmwoods Placemaking Community Empowerment by Sunshine Coast Council and CoDesign Studio Landscape Architecture Award for Community Contribution

Palmwoods Placemaking Community Empowerment by Sunshine Coast Council and CoDesign Studio

Most read